Vraag voor 1 juni uitstel aan voor de aangifte VPB
zondag, 20 mei 2012 00:00

Vraag voor 1 juni uitstel aan voor de aangifte VPB

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

U moet de aangifte vennootschapsbelasting (VpB) over het voorgaande boekjaar voor 1 juni in het lopende kalanderjaar inleveren. Bent u te laat, dan riskeert u een boete. Bovendien bestaat de kans dat u geen uitstel meer krijgt.

 

Lukt het niet om de aangifte vpb voor 1 juni in te leveren? Vraag dan uitstel aan.
Dit kan schriftelijk of elektronisch.
Aangifte inleveren voor 1 juni

U moet de aangifte vennootschapsbelasting (VpB) over het voorgaande boekjaar voor 1 juni in het lopende kalanderjaar inleveren.
Bent u te laat, dan riskeert u een boete. Bovendien bestaat de kans dat u geen uitstel meer krijgt.

Vraag daarom uitstel aan als het niet lukt om de aangifte op tijd bij de Belastingdienst in te leveren. Bij een gebroken boekjaar kunt u alleen schriftelijk uitstel aanvragen.
Uitstel tot 1 november

Als het uitstel wordt verleend dan is dit voor een periode van 5 maanden, ofwel tot 1 november.  Wilt u nog langer uitstel? Dan moet u uw verzoek om uitstel schriftelijk indienen en ook motiveren.
Schriftelijk uitstel

Als u papieren aangifte hebt ontvangen, kunt u gebruikmaken van het formulier achter in de aangifte. Vermeld in een schriftelijk verzoek in ieder geval de volgende gegevens.

  • Naam van de belastingplichtige
  • Fiscaal nummer
  • Telefoonnummer
  • Datum tot wanner u uitstel wilt
  • Datum
  • Handtekening


stuur de brief in een gefrankeerde envelop naar:

Belastingdienst
Postbus 61
6400 AB Heerlen


Electronisch uitstel

Van 1 april tot 1 juni kunt u elektronisch uitstel aanvragen met het formulier voor uitstel vennootschapsbelasting. U vindt dit formulier vanaf eind maart op het beveiligde gedeelte van de belastingsite.

U krijgt schriftelijk reactie binnen 3 weken nadat uw aanvraag is ontvangen.

Gelezen 637825 keer Laatst aangepast op maandag, 23 juli 2012 10:55
Marco Blankestijn

Marco Blankestijn is geboren in 1977 te Monster. Hij is een financieel deskundige en belastingconsultant tevens is hij zeer betrokken bij de Publieke sector.  Na zijn carriere bij  Gordian Management (1999-2001) als assistant accountant is hij eigenaar geworden M.L. Blankestijn Advies & Beheer BV. (2001-heden), en heeft hij verschillende opdrachten uitgevoerd.

Specialties:
Finance management, Controlling, Bookkeeping, Financial analysis, Cash management, Working Capital management, Personal management, Coaching, Process improvement, Change management, Contract management.


 

 

Laatste artikels

© Copyright 2018 M.L. Blankestijn Advies & Beheer B.V. Alle rechten voorbehouden.
Web design by